Tratamente naturiste

sâmbătă, 18 iulie 2009

Tratarea colicilor biliare

Desi rotopasca este recunoscuta ca una dintre cele mai active plante medicinale in afectiunile hepatobiliare (colici biliare, diskinezie biliara) , nu putem s-o recomandam decat cu deosebita prudenta (rostopasca contine alcaloizi. In doze mari produce vertij, voma, senzatie de sete, convulsii) .
Rational este sa se recurga la specii a caror actiune este lipsita de riscul intoxicarii, Dintre speciile cele mai des intalnite, de obicei in amestec enumeram:
- anghinarea - se prepara o infuzie din 1 lingurita la 1/2 litru de apa si se bea aceasta cantitate treptat in cursul unei zile.
- sunatoarea - se prepara o infuzie din 1-2 lingurite de planta la 1 cana cu apa. Se beau zilnic 1-2 cani, dimineata si seara. Pe durata tratamentului trebuie sa se evite expunerea la soare datorita proprietatilor fotodinamice ale unuia dintre principiile active ale plantei
- cicoarea - frunzele se pot consuma crude in salate, 15-30g pe zi sau se prepara o infuzie din 1 lingurita de frunze uscate la 1 cana cu apa. Se beau 1-2 cani pe zi.
- papadia - se prepara o infuzie din 1 lingurita de planta la 1 cana cu apa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire