Tratamente naturiste

sâmbătă, 18 iulie 2009

Hidratarea pielii, o necesitate

Este nevoie de cateva luni bune pentru a ne deshidrata sever pielea. Daca nu exista suficienta apa in derma, schimburile se fac mai putin bine intre diferitele straturi cutanate.

Rezultatul: fibrele de colagen si elastina se rigidizeaza. Keratinocitele, celule epidermice ce garanteaza integritatea barierei cutanate, se organizeaza mai putin bine. Reinnoirea epidermei este compromisa.

Evocarea deshidratarii duce deseori la viziunea unei pieli uscate, dar trebuie sa stiti ca toate tipurile de ten se deshidrateaza.

Chiar daca pielea uscata este supusa cel mai adesea acestui proces datorita lipsei de lipide – elemente grase care hidrateaza tesuturile si retin apa -, o piele grasa poate de asemenea sa se deshidrateze prin folosirea abuziva a produselor dure, ce au ca scop reducerea stralucirii.

Ne deshidratam rareori pe cale interna, cu exceptia cazurilor in care suntem atinsi de boli specifice, ne-am pierdut prin desert mai mult de 3 zile sau am consumat diuretice in timpul unei zile la plaja. Deshidratarea este in general evitata deoarece fiecare dintre noi isi corecteaza in mod natural lipsa de apa.

Bem atunci cand ne este cald, cand transpiram mai mult, cand eliminam mai mult si bineinteles cand ne este sete. Doar copiii si persoanele in varsta risca cu adevarat sa se deshidrateze, caci nu sunt intotdeauna capabili sa-si serveasca singuri paharul cu apa necesar.

Uscarea epidermei se face in momentul evaporarii apei la suprafata. Orice emulsie, ce patrunde chiar foarte putin in epiderma, impiedica o deshidratare usoara. Anumite creme extrem de sofisticate aduc fixatori ai apei intra-epidermice.

Dar fara sa ajungem la acest nivel de tehnicitate, faptul ca folosim creme hidratante este mai mult decat suficient. Nu este o intamplare ca cele mai de succes creme sunt cele hidratante.

Exista mai multe tipuri de deshidratare si fiecareia i se potriveste o anume solutie. Soarele ne face sa aratam mult mai bine, dar el declanseaza fabricarea melaninei, acea substanta care pigmenteaza epiderma.

Pentru a accepta melanina, pielea este obligata sa isi creasca considerabil grosimea, ceea ce ii micsoreaza ritmul descuamarii naturale si o face aspra. De aceea trebuie ajutata sa isi regaseasca stralucirea.

Peelingul cu acizi de fructe si acizi grasi, ingrijiri regeneratoare pentru pielea uscata

Pielea moarta de la suprafata impiedica oxigenarea epidermei si ii incetineste innoirea. Doar prezenta unor celule functionale va duce la regenerarea rapida a epidermei. Dar pentru ca mecanismul sa se declanseze, trebuie sa ne debarasam de celulele uscate de la suprafata, altfel nici un tratament extern de hidratare nu va fi suficient.

Peelingul cu acizi de fructe se impune inaintea oricarui tratament de rehidratare. O cura completa de acizi grasi esentiali, ii vor da pielii toata elasticitatea.

Pielea acneica deshidratata – apelati la dermatolog

Soarele este un prieten fals pentru pielea acneica. Daca il acceptam prea mult in preajma riscam o agravare a inflamatiei pielii, daca uitam sa ne luam tratamentul obisnuit. Daca pielea voastra este inflamata si nu mai puteti suporta nici un produs, rehidratati-o cu delicatele in trei timpi: curatare gomaj, hidratare.

Aveti grija de pielea voastra. Ingrijiti-o cu atentie si nu veti regreta complimentele pe care le veti primi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire