Tratamente naturiste

sâmbătă, 18 iulie 2009

Botoxul – o otrava miraculoasa

In acest articol va vom spune, stimate doamne si domnisoare si, de ce nu, domni, cateva informatii pe care le consideram absolut necesare si pe care este bine sa le stiti inainte sa va aruncati cu capul inainte si sa il folositi pentru a arata mai bine.
Botoxul este o otrava - Adevarat

Botoxul sau toxina botulinica este o proteina creata dintr-un bacil responsabil de botulism, o boala mortala. De altfel, aceasta proteina blocheaza contractiile musculare si poate sa blocheze sistemul respirator.
Injectiile cu botox paralizeaza muschii - Adevarat

In domeniul estetic, se injecteaza botox intramuscular pentru a paraliza muschii responsabili de formarea ridurilor. Dar botoxul este folosit de peste 20 de ani pentru a ingriji contractiile musculare ale fetei si gatului si ticurile nervoase.
Injectarea cu botox este rapida si nu doare - Adevarat

Pe o piele demachiata, medicul deseneaza punctele zonei ce trebuie sa fie tratate. El injecteaza produsul cu un ac fin fara anestezie locala. Pacientul nu resimte nici o durere si poate sa-si urmeze activitatile zilnice dupa sedinta. Trebuie sa aveti rabdare cam 2-3 zile ca sa vedeti o imbunatatire.
Botoxul este autorizat pentru orice tip de riduri - Fals

De exemplu, in Franta este autorizat doar pentru ridurile de expresie, adica ridurile de pe frunte si cele din jurul ochilor. Cu conditia ca aceasta injectare sa aduca o imbunatatire a starii psihologice importante pentru pacient.

Intinzand pielea din aceasta zona, privirea si ansamblul fetei devine mai luminoasa. Pentru ridurile profunde, va trebuie sa va agatati de chirurgia estetica. Pentru alte parti ale fetei, trebuie sa recurgeti la alte proceduri sau la bisturiu.
Doar chirurgii pasticieni pot sa injecteze botox- Fals

Orice medic specialist in chirurgie plastica, reconstructie si estetica a fetei, gatului sau maxilo-facial, dermatologi si oftalmologi pot sa injecteze toxina botulinica. Cu conditia sa aiba o formare specifica.
Ce trebuie sa stiti inainte de a va face injectii ?
Botoxul poate sa incremeneasca expresiile fetei - Adevarat

Inainte de a face aceste injectii, toxina botulinica este extrasa, purificata, apoi diluata cu serum fiziologic. Cu cat muschii pacientilor se dovedesc a fi mai tonici si grosi, cu atat doza va trebui sa fie mai concentrata.

Arta specialistului consta in a masura foarte bine aceasta doza pentru a sterge ridurile fara a incremeni expresiile fetei. De unde si interesul de a alege un chirurg de renume.
Rezultatele obtinute dupa injectare sunt definitive - Fals

Ridurile reapar dupa 3-4 luni. Trebuie sa reincepeti operatia. Apoi, o intalnire la un an este suficient pentru a mentine rezultatul. Se lucreaza la moment pentru un procedeu care sa permita prelungirea efectelor la un an si de protejare a bugetelor oamenilor.
Botoxul poate sa aiba efecte secundare - Adevarat

Dureri de cap, dureri faciale si inrosiri ale pielii ating apropae un sfert dintre pacienti, usor si trecator. Trebuie spus ca o tehnica gresita de injectare poate sa provoace temporar o paralizie a muschilor pleoapei superioare sau ai muschilor motori ai ochilor.
Toata lumea poate sa recurga la botox - Fals

Exista contraindicatii pe care medicul le va detecta la prima intalnire: sarcina, alaptare, hipersensibilitate cunoscuta la toxina, tulburari ale transmisiei neuromusculare sau medicatie de nivaquine – medicament pentru paludism - , precum si anumite antibiotice. De asemenea, trebuie evaluata motivatia pacientului.

Botoxul este scump. Ooooo, da. In medie trebuie sa scoatem cam 4000 de euro pe sedinta.
Ultimele noutati din domeniu
Botoxul poate sa provoace efecte secundare grave - Adevarat

Agentia Europeana a Medicamentelor a decis sa intareasca precautiile privind modul in care se foloseste si sa completeze lista cu efectele indezirabile a medicamentelor pe baza de toxina botulinica: slabire musculara excesiva, dificultati in a inghiti, ceea ce poate duce la o pneumopatie a inhalarii in cazuri rare.

In Elvetia, toxina este suspectata de un caz de deces la un copil tratat cu botox, cu paralizie cerebrala partiala. Injectiile cu scopuri terapeutice folosesc doze ridicate de toxina, contrar medicinei estetice. Cu toate acestea, fiti prudenti.
Botoxul imbunatateste aspectul pielii - Adevarat

Porii pielii raman fini dupa injectiile cu botox. Se diminueaza transpiratia fetei. De altfel pacientii ce sufera de transpiratie excesiva beneficiaza de putin timp si de injectii sub axila.
Botoxul ajuta in migrene - Adevarat

Conform mai multor studii, pacientii ce sufera de migrene recalcitrante ar putea fi tratati cu injectii cu botox. Dar aceste observatii nu au inca o explicatie clinica.
Botoxul ar putea salva noii-nascuti - Adevarat

Un bebelus atins de sindromul Charge a fost salvat datorita injectiilor cu o doza infima de botox in fiecare glanda salivara. Cel care a descris acest prim caz este dr. Sam Daniel, de la l’Hôpital de Montréal pentru copii, in Archives of Otolaryngology din 17 Mars 2008.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire