Tratamente naturiste

sâmbătă, 18 iulie 2009

Abcese dentare

Tratamentul trebuie individualizat de catre medicul stomatolog in functie de evolutia procesului septic. In faza incipienta sau dupa interventia medicului , se recomanda folosirea urmatoarelor plante:

* Flori de musetel (Flores Chamomillae): infuzie din 3 linguri de flori la o cana de apa (se tine in gura, usor incalzita).
* Flori de coada soricelului (Flores Millefolii): infuzie dintr- o lingura de flori la o cana de apa (se tine in gura, usor incalzita ). Se vor folosi numai florile care contin proazulene, adica substante active asemanatoare cu cele ale florilor de musetel.
* Frunze de salvie (Folium Salviae), la care efectul antiseptic se imbina cu cel astringent, cicatrizant: gargara cu infuzie din 2 lingurite de frunze la 100 ml de apa.
* Sulfina (Herba Meliloti): gargara cu infuzie din 2 lingurite de planta la 100 ml de apa.
* Radacina de cerentel (Radix Gei) care are o actiune astringenta puternica, datorita continutului bogat de tanin. Pentru spalaturi locale se va face decoct din 2 lingurite de radacini la o cana de apa. Se pot pune si tampoane cu vata sau tifon imbibate in acest decoct direct pe zona afectata.
* Flori si frunze de nalba de cultura si nalba mare (Flores et Folium Malvae, Flores et Folium Althaeae), ce contin mucilagii care le confera o actiune emolienta recunoscuta: se va face gargara cu decoct din 4-5 linguri de radacini maruntite la o cana de apa.
* Sunatoare (Herba hyperici) - are efect calmant in durerile dentare: gargara cu infuzie din 2 linguri de planta la 200 ml de apa.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire