Tratamente naturiste

sâmbătă, 18 iulie 2009

Un chip de inger

Pielea fetei este delicata si subtire comparativ cu celelalte parti ale corpului. De aceea trebuie sa sa ii acordam o mai mare atentie, daca vrem sa-i pastram aspectul tanar si sanatos.

O disciplina corecta, inca de la pubertate, permite pastrarea tineretii fetei. Iar pentru asta trebuie sa intretinem si curata fata, sa o protejam si sa o hranim cu produse corecte pentru tipul nostru de piele.

O piele bine ingrijita este usor de machiat, ceea ce nu e de neglijat pentru cele care se machiaza in toate zilele. Aplicarea produselor de machiaj va fi mai usoara si rezultatul final va fi la inaltime. Ingrijirile cotidiene pot sa fie completate de un tratament lunar cosmetic si mai mult in cazul schimbarilor de sezon.

Pe langa ingrijirea zilnica si folosirea celor mai bune produse, anumiti factori sunt legati direct de frumusetea pielii voastre. Ereditatea, hidratarea, poluarea, alcoolul, tutunul, vantul, frigul, caldura, razele ultraviolete influenteaza aspectul pielii voastre.

* Ereditatea – daca parintii vostri au o piele care se rideaza usor, atunci si la voi va fi la fel. Este putin ca si in cazul parului alb.
* Hidratarea – nu o sa putem spune niciodata „Ajunge!”, atunci cand vine vorba de hidratarea pielii. Beti apa! celulele au nevoie! Mai ales vara.
* Poluarea si alcoolul – sunt factori care chiar au efecte asupra pielii. Elementele chimice, praful si impuritatile prezente in aer sau in apa va murdaresc intr-un fel sau altul pielea. Cat despre alcool, el sparge vasele sanguine si creeaza o retea de capilare. Este vorba de cuperoza.
* Tutunul – persoanele care fumeaza de multa vreme au o piele care se rideaza mai repede, cu un aspect pamantiu. Tutunul duce la contractarea vaselor sanguine ale pielii si impiedica circulatia naturala. Totodata o impiedica sa absoarba vitamina C si afecteaza colagenul sanatos.
* Vantul, frigul si caldura – acesti factori irita pielea si o deshidrateaza.
* Razele UVA si UVB – acestea cauzeaza deshidratarea pielii si accentueaza imbatranirea acesteia. Priviti persoanele care isi petrec orele la soare sau in saloane la solar. Veti constata ca au mai multe riduri.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire